BOJA IZ SVEMIRA

10.07.2020. /

 PETAK /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD, Portugal, Malezija
GODINA
2019.
REDATELJ
Richard Stanley
ULOGE
Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur
ŽANR
SF, mystery, horor
Jezik:
-
TRAJANJE
111 min
ORIGINALNI NASLOV

COLOUR OUT OF SPACE

Kada misteriozni ljubičasti meteroit neočekivano padne na njihovu malu farmu, cijela obitelj naći će se na kušnji, oči u oči s vanzemaljskim organizmom koji prodire u njihova tijela i um.

Jedan od najatraktivnijih SF-ova ove godine ekranizacija je klasične kratke priče horor maestra H.P. Lovecrafta pod redateljskom palicom kultnog Richarda Stanleyja s neponovljivim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi koja je kao stvorena za njegov prepoznatljivi manijakalni glumački stil. Pun zapleta, neočekivanih obrata, šokantnih i grotesknih prizora, atraktivnih kadrova i prelijepe fotografije “Boja svemira” ima sve potrebne elemente koji će filmu osigurati kultni status. Svjetsku premijeru film je imao na filmskom festivalu u Torontu.

BIO

Richard Stanley rođen je u Južnoafričkoj Republici, kao potomak roditelja duboko zainteresiranih za mističnost ove prelijepe zemlje. Njegov je predak slavni istraživač i novinar Sir Henry Morton Stanley, dok mu je majka autorica knjige o mitovima i legendama Južne Afrike. I sam je nastavio njihov interes za mistično istražujući rituale inicijacije i plemenske plesove tijekom studija antropologije. Prvi filmski korak napravio je projektom “Rites of Passage” još u srednjoj školi, a koji mu je zaradio IAC internacionalnu studentsku nagradu. Svoj je put najprije nastavio u kratkom filmskom formatu da bi se kasnije okušao u glazbenim spotovima i na kraju u dugometražnom filmu. Iako je snimio cijenjene mainstream filmove poput “Otok Dr. Moreaua”, njegov fokus je uvijek bio i na indie naslovima poput “The Secret Glory” i “The White Darkness”.