DAN KADA SAM PRONAŠAO DJEVOJKU U SMEĆU

08.07.2022. /

 PETAK /

 19:00 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Poljska
GODINA
2021.
REDATELJ
Michał Krzywicki
ULOGE
Dagmara Brodziak, Michał Krzywicki, Marek Kalita, Marek Dyjak, Weronika Humaj, Philippe Tłokiński
ŽANR
futuristička drama
Jezik:
poljski
TRAJANJE
95 min
ORIGINALNI NASLOV

Dzien, w którym znalazlem w smieciach dziewczyne

Godine 2026. osuđenici trpe nezamislivu kaznu: njihove su glave obrijane i nose ovratnike koji im ubrizgavaju posebnu supstancu, Vaxinu, koja briše svako sjećanje na prošlost, otupljuje osjetila i pretvara ih u robove državnih vlasti. U takvome mračnom svijetu živi Simon Hertz, bivši aktivist koji boluje od depresije te odlučuje počiniti samoubojstvo kao izraz bunta protiv “robovlasničkoga” sustava. I to uživo, na svom streaming kanalu, na Novu godinu. No samo dan prije odluke da okonča svoj život u smeću pronalazi Blue, osuđenicu koja će promijeniti njegove planove. I možda njegov život.

Distopijska SF drama kroz ljubavnu priču progovara o slobodi pojedinca u mračnome totalitarnom društvu (bliske) budućnosti, metaforički se referirajući na današnji svijet koji nevidljivo poprima oblike (tehnološkog) orvelovskog svijeta. Poetska redateljska ruka poručuje nam da se i u turobnim mračnim vremenima ipak isplati boriti za bolji svijet i za ono što je najvažnije: slobodu i ljubav.

BIO

Rođen 1989. u Chełmu, Michał Krzywicki je filmski redatelj, scenarist, producent i glumac. Studirao je glumu u Varšavi, nakon čega je odselio u London gdje je napisao prvi scenarij za Diversion End, njegov nagrađivani redateljski prvijenac.