DOK ZVIJERI SPAVAJU

01.07.2015. /

 SRIJEDA /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA
Danska
GODINA
2014
REDATELJ
Jonas Alexander Arnby
ULOGE
Sonia Suhl, Lars Mikkelsen, Sonja Richter, Jakob Oftebro, Stig Hoffmeyer
ŽANR
Drama / Horor / Misterija
Jezik:
-
TRAJANJE
84 min
ORIGINALNI NASLOV

NÅR DYRENE DRØMMER / WHEN ANIMALS DREAM

Još jedan nordisjki žanrovski hit intrigantan je mystery triler i coming-of-age horor drama koja spaja vukodlake i patrijarhat u zanimljivu priču o odrastanju tinejđerice u kojoj “spava čudovište” u skandinavskoj provinciji. Visokoestetiziran i tjeskobne atmosfere danski DOK ZVIJERI SPAVAJU dio je filmskog senzibiliteta koji nam je podario švedski hit NEKA UĐE ONAJ PRAVI (LET THE RIGHT ONE IN).

Devetnaestogodišnja Marie živi sama s roditeljima i autsajder je u maloj obalnoj zajednici. Nema nikoga kome bi se mogla povjeriti, osim Daniela, mladića općinjenog njezinom divljom prirodom. Kada Marie otkrije da njezino tijelo prolazi kroz transformaciju, kreće u potragu za odgovorima vezanim za skrivenu prošlost njezine obitelji.

BIO

Jonas Aleksandar Arnby u filmskoj je industriji od 1993. godine. Diplomirao je režiju na alternativnoj filmskoj akademiji Super16. Suosnivač je Cirkus Alphavillea, komercijalne podružnice produkcijske kuće Alphaville Pictures Copenhagen. Režirao je glazbene spotove, kratke filmove i TV reklame te osvojio brojne nagrade na međunarodnim filmskim festivalima. Dok zvijeri spavaju njegov je prvi dugometražni film.