EDERLEZI RISING

03.07.2018. /

 UTORAK /

 21:45 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Srbija
GODINA
2018
REDATELJ
Lazar Bodroža
ULOGE
Sebastian Cavazza, Stoya, Marusa Majer
ŽANR
SF / Drama / Romance
Jezik:
-
TRAJANJE
85 min
ORIGINALNI NASLOV

A.I. Rising

“Ederlezi rising” je uzbudljiva SF romansa smještena u blisku budućnost, koja prati pionirsku svemirsku misiju na Alfu Centauri, u organizaciji multinacionalne tvrtke Ederlezi Corporation. Ederlezi regutira Milutina, slavenskog kozmonauta uvježbanog u novoreformiranom futurističkom Sovjetskom savezu, s kojim u misiju kreće i Nimani, ženski android programiran za ispunjavanje svih njegovih želja.

Prvi dugometražni igrani film Lazara Bodrože, jedan od rijetkih SF filmova snimljenih u Srbiji, iznimna estetska kvaliteta i ekspresivnost, ljubavna SF priča prožeta erotikom i egzistencijalistička drama s američkom ex-porno divom a današnjom poznatom blogericom Stoyom i poznatim slovenskim glumcem Sebastianom Cavazzom u glavnim ulogama.

BIO

Lazar Bodroža rođen je 1983. i diplomirao je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Suosnivač je studija Metaklinika, član Kosmoplovaca, auto knjige Zakon i redatelj interaktivnog filma Über Life. Godine 2011. proglašen je jednim od TOP 20 svjetskih vizualnih umjetnika do 30 godina. Njegov “Ederlezi rising” osvojio je nagradu Beogradski pobednik, za nabolji film na Festu.