GUMA

06.07.2011. /

 SRIJEDA /

 23:30 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Francuska
GODINA
2010
REDATELJ
: Quentin Dupieux
ULOGE
Stephen Spinella, Jack Plotnick, Wings Hauser, Roxane Mesquida, Ethan Cohn
ŽANR
Komedija
Jezik:
-
TRAJANJE
90 min
ORIGINALNI NASLOV

Rubber

SINOPSIS

‘Rubber’ je priča o Robertu, mrtvoj gumi koja je ostavljena negdje u pu-stinji te jednoga dana iznenada i neobjašnjivo oživljava. I dok Robert tako luta pustim i ogoljenim predjelima, otkriva kako posjeduje zastrašujuće telepatske moći, zahvaljujući kojima može uništiti sve što poželi. Isprva se zadovoljava odbačenim predmetima i malim pustinjskim životinjicama, no uskoro svoju pažnju usmjerava na ljude, posebice prekrasnu i tajnovitu ženu koja mu se nađe na putu. Ostavljajući iza sebe trag razaranja i uništava-nja, Robert postaje kaotična sila te istinski filmski zlikovac današnjeg doba.

Film je režirala legenda elektronske glazbe Quentin Dupieux (‘Steak’, ‘Nonfilm’), poznat i kao Mr. Oizo. Riječ je o inteligentnoj, smiješnoj i originalnoj posveti kinematografskom konceptu ‘bez razloga’.

BIO

Mr. Oizo je pseudonim uspješnog francuskog tehno glazbenika, ali i glazbe-nog producenta i filmskog redatelja Quentina Dupieuxa. Godine 2001. re-žirao je i producirao apsurdni kratki film ‘Nonfilm’. Svoj prvi dugometražni film ‘Steak’ režirao je 2006. godine, a u njemu su glavne uloge igrala njegova dva najbolja prijatelja Eric i Ramzy. Producirao je i CD s glazbom za isti film, a napisali su je on sam te Sebastian Tellier i SebastiAn. Nakon toga je režirao ovaj apsurdni triler ‘Rubber’.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​