IGRA PRIJESTOLJA

30.06.2012. /

 SUBOTA /

 20:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
SAD
GODINA
2011 / 2. sezona
REDATELJ
Brian Kirk, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten
ULOGE
Mark Addy, Alfie Allen, Sean Bean, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Michelle Fairley, Aidan Gillen, Jack Gleeson, Iain Glen, Kit Harington, Lena Headey, Isaac HempsteadWright, Harry Lloyd, Richard Madden, Rory McCann, Sophie Turner, Maisie Williams, John Bradley…
ŽANR
Drama / Fantastika
Jezik:
-
TRAJANJE
10 epizoda x 50 minuta
ORIGINALNI NASLOV

Game Of Thrones

S ponosom najavljujemo maraton druge sezone sada već kultnog serijala “Igra prijestolja”, koju smo ovog proljeća u Hrvatskoj mogli gledati na HBO-u. “Igra prijestolja”, dramska serija iz originalne HBO produkcije, temelji se na sagi „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina. Napeta priča smještena je u fantastični svijet u kojem se, kao i u stvarnom, za vlast bore ambiciozni muškarci i žene. Tko god drži Željezno prijestolje posjeduje nevjerojatnu moć. Od kretora i izvršnih producenta Davida Benioffa i D.B. Weissa, stiže nam deset epizoda druge sezone. Jedna od lokacija snimanja druge sezone serije je bio i Dubrovnik, koji je poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran.

BIO

‘Igru prijestolja’ producirali su David Benioff i D. B. Weiss, dva poznata pisca. Benioff je već radio na filmovima ‘Gonič zmajeva’, ‘Troja’ i ‘Braća’ te na romanu ‘Grad lopova’, bestseleru New York Timesa koji je preveden na 35 jezika, ali i na romanu ‘25. sat’ koji je adaptirao za istoimeni film Spikea Leeja. Weiss je pisao adaptacije za roman ‘Enderova igra’ Orsona Scotta Carda, videoigru ‘Halo’ i memoare Neila Straussa ‘Igra’ te je napisao roman ‘Lucky Wander Boy’. HBO je Benioffa i Weissa angažirao prije nešto više od pet godina kako bi započeli raditi na adaptaciji serijala, čiju je prvu knjigu, od ukupno sedam planiranih, George R. R. Martin objavio 1996. godine.