IGRA PRIJESTOLJA

30.06.2012. /

 SUBOTA /

 20:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
SAD
GODINA
2011 / 2. sezona
REDATELJ
Brian Kirk, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten
ULOGE
Mark Addy, Alfie Allen, Sean Bean, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Michelle Fairley, Aidan Gillen, Jack Gleeson, Iain Glen, Kit Harington, Lena Headey, Isaac HempsteadWright, Harry Lloyd, Richard Madden, Rory McCann, Sophie Turner, Maisie Williams, John Bradley…
ŽANR
Drama / Fantastika
Jezik:
-
TRAJANJE
10 epizoda x 50 minuta
ORIGINALNI NASLOV

Game Of Thrones

SINOPSIS

S ponosom najavljujemo maraton druge sezone sada već kultnog serijala “Igra prijestolja”, koju smo ovog proljeća u Hrvatskoj mogli gledati na HBO-u. “Igra prijestolja”, dramska serija iz originalne HBO produkcije, temelji se na sagi „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina. Napeta priča smještena je u fantastični svijet u kojem se, kao i u stvarnom, za vlast bore ambiciozni muškarci i žene. Tko god drži Željezno prijestolje posjeduje nevjerojatnu moć. Od kretora i izvršnih producenta Davida Benioffa i D.B. Weissa, stiže nam deset epizoda druge sezone. Jedna od lokacija snimanja druge sezone serije je bio i Dubrovnik, koji je poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran.

BIO

‘Igru prijestolja’ producirali su David Benioff i D. B. Weiss, dva poznata pisca. Benioff je već radio na filmovima ‘Gonič zmajeva’, ‘Troja’ i ‘Braća’ te na romanu ‘Grad lopova’, bestseleru New York Timesa koji je preveden na 35 jezika, ali i na romanu ‘25. sat’ koji je adaptirao za istoimeni film Spikea Leeja. Weiss je pisao adaptacije za roman ‘Enderova igra’ Orsona Scotta Carda, videoigru ‘Halo’ i memoare Neila Straussa ‘Igra’ te je napisao roman ‘Lucky Wander Boy’. HBO je Benioffa i Weissa angažirao prije nešto više od pet godina kako bi započeli raditi na adaptaciji serijala, čiju je prvu knjigu, od ukupno sedam planiranih, George R. R. Martin objavio 1996. godine.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​