KAD PADNE MRAK

01.07.2015. /

 SRIJEDA /

 23:45 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Novi Zeland
GODINA
2014
REDATELJ
Jemaine Clement, Taika Waititi
ULOGE
Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonny Brugh, Cori Gonzales Macuer, Stuart Rutherford
ŽANR
Horor / Komedija
Jezik:
-
TRAJANJE
86 min
ORIGINALNI NASLOV

WHAT WE DO IN SHADOWS

Urnebesno je zabavna horor komedija o tri vampira cimera koji se pokušavaju prilagoditi normalnom životu i modernoj svakodnevnici u Novom Zelandu. I baš im ne uspijeva! Od prve do zadnje minute nižu se suludo duhoviti prizori i zabavne situacije pa mnogi ovaj svjetski festivalski hit nazivaju najzabavnijom horor komedijom s druge strane zeml-jine polutke još od hita “Braindead” Petera Jacksona. Prokrvarit ćete od smijeha!

Film prati život tri vampira cimera koji pokušavaju ‘preživjeti’ i prevladati niz životne prepreka kao što je, primjerice, činjenica da su besmrtni vampiri i da se moraju hraniti ljudskom krvlju. Iako su stotine godina stari, vampiri shvaćaju da osim katastrofe sunčeve svijetlosti, uboda u glavnu arteriju, nemogućnosti da vide svoju garderobu u ogledalu – moderno društvo ih istovremeno muči s najobičnijim zahtjevi-ma suvremenog života – obavljanjem kućanskih poslova, noćnim izlascima, plaćanjem stanarine te rješavanjem međusobnih sukoba.

BIO

Jemaine Clement rođen je i odrastao na Novom Zelandu kao najstariji od troje braće. Njegova majka je Maorkinja. Clement se obrazovao na koledžu Makoura u Mastertonu na Novom Zelandu. Studirao je dramu i film na Sveučilištu Victoria u Wellingtonu. Tamo je upoznao Taiku Waititija i zajedno su formirali komičarske skupine So You’re a Man i The Humourbeasts. Potonja je postala popularna na Novom Zelandu te je proputovala cijeli otok.