KNEZ OD BURGUNDIJE

30.06.2015. /

 UTORAK /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Velika Britanija
GODINA
2014
REDATELJ
Peter Strickland
ULOGE
Sidse Babett Knudsen, Monica Swinn, Chiara D’Anna
ŽANR
Giallo drama
Jezik:
-
TRAJANJE
104 min
ORIGINALNI NASLOV

THE DUKE OF BURGUNDY

Prekrasno je snimljen film i senzualna drama o lezbijskom S&M odnosu koji je postao apsolutni hit na festivalima u Torontu, Rotterdamu. Sitgesu, Hong Kongu, Istanbulu, Sydneyu, Torinu,Lodonu i na drugim velikim festivalima! Redatelj Peter Strickland – čiji smo „Berberian Sound Studio“ prikazali na Fantasticu prije dvije godine – napravio je impresivan film u giallo maniri, a čiji utjecaji su podjednako i Roman Polanski i Stan Brakhage. Za sve zahtjevnije filmoljupce obavezna lektira!

Dan za danom, Cynthia (Sidse Babett Knudsen) i Evelyn (Chiara D’Anna) glume jed-nostavne, ali provokativne rituale koji završavaju tako da Evelyn bude kažnjena, ali uz užitak. Cynthia žudi za više konvencionalnim odnosima, dok Evelynina opsjednu-tost erotikom brzo postaje ovisnost koja može gurnuti njihov odnos prema kraju.

BIO

Peter Strickland rođen je 1973. godine u Reading, Berkshire, Engleska. On je re-datelj i pisac, poznat po filmovima Berberska Sound Studio (2012), Katalin Varga (2009) i The Duke of Burgundy (2014).