MARY I VJEŠTIČIN CVIJET

26.06.2018. /

 UTORAK /

 21:15 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Japan
GODINA
2017
REDATELJ
Hiromasa Yonebayashi
ULOGE
Hana Sugisaki, Ryûnosuke Kamiki, Yûki Amami
ŽANR
Anime / Fantasy / Avantura
Jezik:
-
TRAJANJE
102 min
ORIGINALNI NASLOV

MEARI TO MAJO NO HANA

Mary je sasvim obična djevojčica koja živi pomalo dosadnim seoskim životom, bez avantura i prijatelja, dok joj društvo pravi samo prateta Charlotte. Nakon što je misteriozna mačka odvede u obližnju šumu, Mary otkrije staru metlu i neobičan cvijet imena Fly-by-Night, rijetku biljku koja cvjeta jednom u sedam godina i samo u toj šumi. Cvijet i metla Mary vinu visoko nad oblake, daleko daleko do Endor Collegea – škole magije.

Ovu predivnu animiranu fantasy avanturu potpisuje Hiromasa Yonebayashi koji je zanat brusio u legendarnom japanskom anime studiju Ghibli. Mladi Yonebayashi (čiji je prethodni film When Marnie Was There bio 2014. bio nominiran za Oscara) stvorio je vizualno impresivnu priču o djevojčici Mary koja zahvaljujući magičnom cvijetu i letećoj metli završava u školi za vještice i čarobnjake kojom odaje počast fantastičnom svijetu Ghibli junaka i avantura.

BIO

Hiromasa Yonebayashi je japanski redatelj i animator, poznat po djelima “The Secret World of Arrietty” (2010) and “Mary and the Witch’s Flower” (2017). Godine 2015. nominiran je za Oscara u kategoriji Best Animated Feature za “When Marnie Was There” (2014).