MYSERY

30.06.2015. /

 UTORAK /

 21:15 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD
GODINA
1990
REDATELJ
Rob Reiner
ULOGE
ames Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth
ŽANR
Suspens / Psihološka drama
Jezik:
-
TRAJANJE
107 min
ORIGINALNI NASLOV

MYSERY

Roba Reinera spada među najuspješnije ekranizacije bogatog opusa Stephena Kinga i film koji i dvadeset i pet godina nakon premijere ostavlja dubok utisak na gledatelja svojom hičkokovski režijom, mučnom atmosferom prožetom crnim humorom, trilerskim obratima i nekim od najšokantnijih prizora viđenih u suvremenom žanrovskom filmu. Kathy Bates osvojila je Oscara za ulogu njegovateljica iz pakla, a ništa manje nije impresivan James Caan kao slavni pisac koji je imao “sreću” zapeti u kolibi u snijegom zametenim brdima Colorada u rukama svoje najveće “štovateljice”.

Nakon teške prometne nesreće, romanopisca Paula Sheldona (James Caan) spasi bivša medicinska sestra Annie Wilkes (Kathy Bates), koja tvrdi da je njegov najveći obožavatelj. Annie ga dovodi do svoje kolibe da se oporavi, gdje njena opsesija postane opasna kad otkrije da Sheldon ubija njezin omiljeni lik iz njegovih romana. Kako Sheldon smišlja planove za bijeg, Annie postaje sve više nasilna, pa ga čak prisiljava da oblikuje svoje pisanje da odgovara njenoj nastranoj mašti.

BIO

Robert ‘Rob’ Reiner (rođen 6. ožujka 1947.) američki je glumac, redatelj, produ-cent i aktivist. Kao redatelj, Reiner je prepoznat od strane Directors Guild of Amer-ica (DGA) s nominacija za dramu / komediju Stand by Me (1986), romantičnu ko-mediju When Harry Met Sally (1989), i dramu A Few Good Men (1992). Također je režirao i fantaziju-komediju-avanturu The Princess Bride (1987) i heavy-metal komediju/mockumentary This Is Spinal Tap (1984).