NASILJE

02.07.2011. /

 SUBOTA /

 20:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
Japan
GODINA
2010
REDATELJ
Takeshi Kitano
ULOGE
Takeshi Kitano, Kippei Shiina, Ryo Kase, Tomokazu Miura, Jun Kunimura
ŽANR
Kriminalistički / Drama
Jezik:
-
TRAJANJE
109 min
ORIGINALNI NASLOV

Autoreiji / Outrage

U nemilosrdnoj borbi za vlast nekoliko klanova jakuze pokušava osvojiti naklonost vodeće obitelji japanskog podzemlja. Suprotstav-ljeni šefovi pokušavaju napredovati spletkareći i varajući. Dugogodiš-nji jakuza Otomo svjedočio je usponu ostalih jakuza, koji su od od-sječenih prstiju i složenih tetovaža napredovali, postavši važni igrači na burzi. Njihov jedini cilj je završiti na vrhu ili barem preživjeti u ko-rumpiranom svijetu u kojem nema heroja, već samo izdaja i osveta…

‘Nasilje’ nije uobičajeni akcijski film, već složena mreža kroz koju se provlače pitanja časti, poštovanja, odanosti, izdaje, intriga i korupcije, te posljedice istih. Ukratko, sve ono što volite i očekujete u filmu o jakuzama, uz popriličnu dozu brutalnog nasilja.

BIO

Kitano je svoju redateljsku karijeru započeo 1989. g. filmom ‘Violent Cop’, u kojem je i glumio. Tijekom sljedećih nekoliko godina nastavio je snimati filmove. 1997. nje-gov je film ‘Hana-bi’ osvojio Zlatnog lava u Veneciji, kao i niz domaćih i međunarod-nih nagrada, zahvaljujući kojima je Kitano prepoznat kao vrhunski redatelj. Uspjehe je nastavio nizati filmom ‘Kikujiro’, prvim koji je prikazan u konkurenciji na festivalu u Cannesu 1999. g., te: ‘Brother’ (2001.), ‘Dolls’ (2002.) te prvi kostimirani ep ‘Zato-ichi’ (2003.), koji mu je donio Srebrnog lava u Veneciji za najboljeg redatelja. Nakon toga snimio je trilogiju: ‘Takeshis’ (2005.); ‘Glory To The Filmmaker!’ (2007.); ‘Ac-hilles and the Tortoise’ (2008.). ‘Outrage’ je Kitanov 15-i dugometražni film.