OBRADA

27.06.2015. /

 SUBOTA /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA
Belgija
GODINA
2014
REDATELJ
Hans Herbots
ULOGE
Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan Van Asshe, Laura Verlinden
ŽANR
Kriminalistički / Triler / Suspens
Jezik:
-
TRAJANJE
120 min
ORIGINALNI NASLOV

DE BEHANDELING / THE TREATMENT

Punokrvni belgijski triler prekrasne atmosfere i sofisticirane režije, s pravom etiketiran i europskim odgovorom na kultni triler David Finchera Se7en, grebe ispod površina trauma (ne samo) belgijskog društva: pedofilskih skandala. Ova izuzetno uspjela ekranizacija britanskog bestselera koji potpisuje Mo Haydera rezultirala je napetim i uzbudljivim trilerom koji će vas držati na rubu sjedala do posljednjeg prizora!
Tamna sjena nadvila se nad život inspektora Nicka Cafmeyera. Kada je imao samo devet godina, nestao je njegov mlađi brat Bjorn i nikada nije pronađen, što Nicka proganja cijeli život. Na temelju Nickovog svjedočenja ispitivan je njegov susjed Plettinckx, poznati seksualni prijestupnik, ali je ubrzo i pušten. Nakon svih tih godi-na, Plettinckx i dalje živi u blizini i uživa uznemiravati Nicka. Nickova šefica Danni nerado uključuje Nicka u vrlo uznemirujući slučaj: nepoznati počinitelj na tri dana je zatočio bračni par i nakon toga nestao bez traga, ali zajedno s njihovim deveto-godišnjim sinom Robinom.

BIO

Hans je režirao humorističnu TV seriju URBAIN s Urbanusom, Michaelom Pasom, Chris Lomme i Elise Bundervoet u glavnim ulogama, i to za TV postaju EEN i MMG. Nakon toga je režirao epizode serija kao što su FLIKKEN, ZONA STAD, SEDES I BELLI, WITTEKERKE i DEMAN. Godine 2010. režirao je deset epizoda serije HET GODDELI-JKE MONSTER za EEN, na temelju istoimene trilogije Toma Lanoyea. Dvije godine kasnije režirao je THE SPIRAL, europsku seriju od pet epizoda, koja je rađena u ko-produkciji s Nizozemskom, Danskom, Švedskom, Norveškom i Finskom.