POSLJEDNJI KLIJENT

30.06.2022. /

 ČETVRTAK /

 21:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Danska
GODINA
2022.
REDATELJ
Anders Klarlund
ULOGE
Signe Egholm Olsen, Anton Hjejle
ŽANR
psihološki triler
Jezik:
danski
TRAJANJE
95 min
ORIGINALNI NASLOV

Klienten

Kada poznata i cijenjena psihologinja Susanne toga dana prima svoga posljednjeg pacijenta, ona očekuje da će to biti terapija poput svake druge. No uskoro otkriva kako će upravo taj susret zauvijek promijeniti njezin život. Mark, pacijent koji će se ustvari ispostaviti kao serijski ubojica, postavlja joj ultimatum: ili će ga izliječiti ili će postati njegovom sljedećom žrtvom.

Još jedan vrhunski high-concept triler iz majstorske danske filmske radionice! Klasičan odnos “pozitivac-negativac” intrigantno je okrenut naglavačke, a ovaj nepredvidljiv, napet i mračan psihološki triler držat će vas na rubu sjedala do posljednje scene. I opet vas šokirati!

BIO

Anders Klarlund debitirao je dugometražnim filmom The Eighteenth (1996), a od tada publika je mogla uživati i u TV seriji Taxi (1997-99) te okultnom trileru Possessed (1999) s njegovim potpisom.

Ambicioznim lutkarskim filmom Strings (2003) osvojio je nekoliko nagrada, uključujući nagradu španjolske kritike Citizen Kane i Silver-Méliès nagradu za najbolji film fantastike. Klarlundova satira How We Get Rid of the Others također je nagrađena na Festival de Cine Fantastico u Bilbau.