QEDA

07.07.2018. /

 USKORO POTVRDA TERMINA /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Švedska, Finska, Danska
GODINA
2017
REDATELJ
Max Kestner
ULOGE
Carsten Bjørnlund, Sofia Helin, Marijana Jankovic
ŽANR
SF / Drama
Jezik:
-
TRAJANJE
87 min
ORIGINALNI NASLOV

Qeda

Godina je 2095. Svijet je poharan ekološkim katastrofama, razina oceana je porasla i sva pitka voda je nestala. Fang Rung se podvrgao molekularnoj fisiji kako bi svoju drugu polovicu, pod kodnim imenom Gordon Thomas, postao natrag kroz vrijeme, u 2017. Gordon se baca u potragu za znanstvenicom Monom Lindkvist, čije je revolucionarno istraživanje izgubljeno prije nego je moglo biti iskorišteno za spasiti svijet. Kad Fang Rung izgubi kontakt s Gordonom, ne vidi drugog izbora nego i sam se vratiti u 2017. Sat otkucava, i njemu i cijelom svijetu.

2095 godina je. Oceani su preplavili zemlju. Pitke vode više nema. Svijet je nepovratno uništen. Ili još uvijek postoji spas? Postoji, ali u davnoj 2017. godini, a sat otkucava. Fang Rung posljednja je šansa čovječanstva u napetom danskom SF trileru!

BIO

Max Kestner je danski redatelj i pisac, rođen 1969., poznat po djelima “Dreams in Copenhagen” (2009) i “Verden i Danmark” (2007). Osim redateljskog posla obnaša i funkciju predavača u Nacionalnoj filmskoj školi Danske. Za “Verden i Danmark” osvojio je nagradu Robert za najbolji kratki film, ekvivalent američkom Oscaru.