RELIKT

14.07.2020. /

 UTORAK /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Australija, SAD
GODINA
2020
REDATELJ
Natalie Erika James
ULOGE
Emily Mortimer, Robyn Nevin, Bella Heathcote
ŽANR
horor, mystery, drama
Jezik:
-
TRAJANJE
89 min
ORIGINALNI NASLOV

RELIC

Kada Edna, voljena majka i baka, iznenada nestane, njena kćer i unuka vraćaju se u obiteljski dom kako bi je pronašle. Iako se Edna uskoro vraća kući, više ništa nije kao prije, a čudna prisutnost uvlači se u živote ovih žena i u njihov um.

Ovaj horor često viđenu haunted house temu okreće naglavačke tmurnim i mračnim fokusom na odnose triju generacija žena i tužnu realnost demencije pretvarajući ga u napet, misteriozan i majstorski režiran film koji će zadovoljiti sve ljubitelje punokrvnog horor filma. Neprimjetnim spojem jeze i humanosti koji u sjećanje priziva “The Babadook” koji publika Fantastica zasigurno dobro pamti, Relikt će kod publike izazvati i vrisak i suzu, ali sasvim sigurno neće izgubiti vašu pažnju! Svjetsku premijeru film je imao na filmskom festivalu Sundance.

BIO

Natalie Erika James je scenaristica, redateljica i producentica, rođena u SAD-u, no s australskom adresom. Natalie je svoju karijeru započela u reklamama i glazbenim spotovima, za što je i nagrađivana. Njezin prvi kratki film “Creswick” iz 2016. godine također je osvojio AWGIE nagradu za najbolji scenarij. “Relic”, koji ćemo premijerno vidjeti na Fantastic Zagreb film festivalu, njezin je prvi dugometražni film.