SANJARIJE SAMOTNOG ŠETAČA

03.07.2015. /

 PETAK /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA
Italija
GODINA
2014
REDATELJ
Paolo Gaudio
ULOGE
uca Lionello , Lorenzo Monaco, Nicoletta Cefaly, Domiziano
ŽANR
Animirani / Fantazija
Jezik:
-
TRAJANJE
83 min
ORIGINALNI NASLOV

FANTASTICHERI DI UN PASSEGGIATORE SOLITARIO / REVERIES OF A SOLITARY WALKER

Magičan je film koji se temelji na nedovršenom romanu velikog francuskog filozofa Jean-Jacques Rousseaua i označava sjajan prvijenac mladog talijanskog filmaša Paola Gaudia koji je radio u svijetu animacije i računalne grafike. Ovaj ntrigantan spoj igranog filma i old school stop-animacije dobitnik je Grand Prixa na “Samain du cinema fantastique 2014” u Nici te je proglašen najboljim filmom na prestižnom „Boston Science Fiction Film Festival“ .
Troje likova različitih godina ujedinjuje san o slobodi i malom književnom remek-djelu. Film prati putovanje kroz tajanstvene i bezvremenske težnje, patnje i maštanja pjesnika, mladog studenta i djeteta koje se izgubilo u šumi.

BIO

Redatelj i scenarist Paolo Gaudio rođen je 1981. godine. Godine 2003. diplomirao je filozofiju na Unicalu (Sveučilište u Kalabriji), a dvije godine kasnije i cjelovečernji film na NUCT-u (New University of Cinema and Television) u Rimu. Gaudio je kao autor kratkih fantasy filmova godinama eksperimentirao s animacijskim tehnikama, kao što su stop motion, cut-out animacije i računalna grafika. Fantasticherie di un Passeggiatore Solitario je njegov prvi dugometražni film.