Spora

07.07.2024. /

 NEDJELJA /

 18:30 /

 KIC

ZEMLJA
Velika Britanija, Meksiko
GODINA
2023.
REDATELJ
Statten Roeg, Sunita Soliar
ULOGE
Ellora Torchia, Mariam Bassa, Tom Fisher 
ŽANR
Body horor
Jezik:
Engleski
TRAJANJE
15 min
ORIGINALNI NASLOV

Spoor

Grozna, pulsirajuća izraslina muči Ash. Zarobljena je u brizi za svoju zlobnu majku koja pati od demencije. Sa svakim poniženjem, Ashina izraslina raste, sve dok ne eruptira, izbacujući tajanstvenu tvar. Hoće li Ash uspjeti otkriti što je to i kako to zaustaviti?

BIO

Statten Roeg je nagrađivani filmski stvaratelj. Suautor je filma Barbarians, koji se natjecao na Fantastic Festu i Sitgesu 2021. godine te je imao kinodistribuciju u SAD-u. Bio je pomoćni producent filma Brahman Naman, koji se natjecao na Sundanceu 2016. godine i kojeg je otkupio Netflix. Producirao je nagrađivani dokumentarac Undercover in the Alt-Right za antirasističku kampanjsku grupu Hope Not Hate. Režirao je drugu jedinicu u Sky TV seriji Treasure Island. Bio je urednik scenarija za TV seriju History Channela Knightfall.

Sunita Soliar je nagrađivana filmska stvarateljica. Ima magisterij iz kreativnog pisanja sa Sveučilišta East Anglia. Njezin rad objavljen je u časopisu Five Dials, a dva su teksta bila vodeći u rubrici Our Town. Kratka priča koju je napisala predstavljena je na nagrađivanom događaju uživo, Liars’ League, i to je njihov najpopularniji video. Također je redovita autorica kratkih priča za Fitzrovia News i recenzirala je fikciju za The Times Literary Supplement i The Winnipeg Review.