SPUTNIK

18.07.2020. /

 SUBOTA /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Rusija
GODINA
2020
REDATELJ
Egor Abramenko
ULOGE
Oksana Akinshina, Fedor Bondarchuk, Pyotr Fyodorov
ŽANR
SF, mystery, horor
Jezik:
-
TRAJANJE
113 min
ORIGINALNI NASLOV

SPUTNIK

Na vrhuncu hladnog rata ruska svemirska letjelica vraća se s propale misije sa samo jednim preživjelim, zapovjednikom Veshnyakovim. Mlada doktorica dobiva zadatak procjene njegovog mentalnog stanja nakon proživljene traume, no ubrzo shvaća – on se nije vratio sam.

Nemoguće je u “Sputniku” ne pronaći sličnosti s Alienom Ridleya Scotta iako je inspiracija za ovaj uzbudljivi SF kratki film “The Passenger” iz 2017. godine. “Sputnik” svakako osvježava uobičajeni žanrovski prikaz intergalaktičkih čudovišta dajući mu ljudsku notu, no pritom ostaje vjeran žanrovskim kanonima koji će zadovoljiti sve ljubitelje vrhunski produciranih i trilerski napetih SF horora uz sjajne specijalne efekte. Ovaj atraktivan dugometražni prvijenac talentiranog ruskog redatelja Egora Abramenka gledamo prvi u Europi!

BIO

Egor Abramenko je nagrađivani ruski redatelj reklama i video spotova. Karijeru u samom filmu ostvario je najprije u kratkoj formi, filmom “The Passenger” iz 2017. godine koji je poslužio kao inspiracija za prvo dugometražno ostvarenje mladog redatelja – “Sputnik”.