TAMNA ZVIJEZDA – SVIJET HR GIGERA

08.06.2015. /

 PONEDJELJAK /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Švicarska
GODINA
2014
REDATELJ
Belinda Sallin
ULOGE
Hansruedi 'HR' Giger, Carmen Maria Giger, Stanislav Grof, Hans H. Kunz
ŽANR
Biografski dokumentarni film
Jezik:
-
TRAJANJE
95 min
ORIGINALNI NASLOV

DARK STAR – HR GIGERS WELT / DARK STAR – HR GIGER’S WORLD

TAMNA ZVIJEZDA: SVIJET HR GIGERA (DARK STAR: HR GIGER’S WORLD) fascinantan je dokumentarac o genijalnom i na žalost preminulom švicarskom nadrealističkom umjetniku: slikaru, kiparu i dizajneru Hansu Rudolfu Gigeru i kreatoru najslavnijeg svemirskog monstruma u kultnom SF-u Ridleya Scotta ALIEN. Ovaj insajderski dokumentarac prvi je filmski pogled u privatni život i intimni svijet samozatajnog genija i prava poslastica za sve štovatelje njegova rada i djela koju Vam prikazujemo na 5. Fantasticu!

Tko je umjetnik HR Giger? Kakva osoba stoji iza takvih zastrašujućih i uznemirujućih estetskih oblika i bića? Ovo je film o međunarodno priznatom i kontroverznom slikaru, kiparu, arhitektu, dizajneru, oskarovcu i kreatoru Aliena.

BIO

Dokumentarna filmska redateljica i autorica rođena je 1967. te živi u Zürichu. Studirala je njemačku književnost, filologiju i komunikaciju znanosti. Radila je kao novinarka i glavna urednica političkog časopisa ‘Rundschau’ švicarske TV postaje Schweizer Fernsehen. Suosnivačica je i vlasnica nezavisne producentske kuće Lucky Film GmbH od 2009. godine. Živi sa suprugom i njihova dva sina u Zürichu.