TO SMO MI

07.07.2011. /

 ČETVRTAK /

 23:30 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Meksiko
GODINA
2010
REDATELJ
Jorge Michel Grau
ULOGE
Francisco Barreiro, Alan Chávez, Paulina Gaytán, Carmen Beato, Jorge Zarate
ŽANR
Drama / Horor
Jezik:
-
TRAJANJE
90 min
ORIGINALNI NASLOV

Somos Lo Que Hay / We Are What We Are

Kada glava obitelji umre djeca tinejdžeri prisiljeni su preuzeti odgo-vornost za obiteljske poslove i zadatke: pripremu rituala, lov i stavlja-nje mesa na stol. Te novootkrivene odgovornosti još su više zastrašu-juće kada živite u gradu i član ste obitelji ljudoždera.

Ova alegorijska priča o čudovišnom kanibalizmu usredotočena je na siromašnu obitelj iz Mexico Cityja, koja nakon smrti glave obitelji pokušava održati fanatični ritual otimanja i konzumiranja onih koji su niže na društvenom hranidbenom lancu.

BIO

Jorge Michel Grau rođen je u Mexico Cityju, diplomirao režiju na filmskoj školi Centro de Capacitación Cinematografica (CCC). Dobio je stipendiju fonda za umjetnost i kulturu FONCA (Fondo Nacional para la Cultura y las Artes) za pre-komorski studij te stipendiju programa Young Creators. Studirao je kazališnu režiju na sveučilištu CUT (National University Theatre School), te umjetnost i režiju kod profesora Alejandra Lune na CCC-u. Odabran je za rad u tzv. Morelia Labu na tre-ćem međunarodnom filmskom festivalu Morelia te u tzv. Visionary Talent Campusu na filmskom festivalu Guadalajara, koji je organizirao Berlinale Talent u ožujku 2008. Film ‘To smo mi’ (Somos lo que hay) je njegov prvi dugometražni uradak.