TUSK

04.07.2015. /

 SUBOTA /

 21:15 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD
GODINA
2014
REDATELJ
Kevin Smith
ULOGE
Michael Parks, Justin Long, Genesis Rodriguez, Haley Joel Osment, Johnny Depp
ŽANR
Horor / Crna komedija
Jezik:
-
TRAJANJE
102 min
ORIGINALNI NASLOV

TUSK

TUSK je ne samo najbizarniji film godine već i najotkačeniji film Kevina Smitha (CLERKS, DOGMA, JERSEY GIRL) uopće! Ovo suludo filmsko putovanje prvi je dio Smi-thove TRUE NORTH trilogije, a TUSK je najjednostavnije opisati kao bizarno ekscen-tričan spoj horora, fantastike i groteskne komedije. Bonus: pokušajte skužiti u kojoj ulozi u filmu se pojavljuje Johnny Depp!

Podcaster Wallace odlazi u Kanadu odraditi dogovoreni intervju te tamo upoznaje čudaka po imenu Howe, koji ima puno toga za ispričati o svom prošlom životu. Wallace se budi sljedećeg dana i saznaje da Howe nije osoba za koju se predstavljao. Howe planira kirurški i mentalno pretvoriti Wallacea u morža.

BIO

Kevin Patrick Smith rođen je u Red Banku, u saveznoj državi New Jersey. Njegov prvi film Clerks (Trgovci, 1994.) sniman je u trgovini u kojoj je i sam radio. Bilo mu je dopušteno snimati noću kada je dućan bio zatvoren. Taj je film osvojio najvišu nagradu na filmskom festivalu Sundance te ga je u kino distribuciju preuzeo Mira-max. Film je prošao tako dobro da je Smith napravio još jedan film (Mallrats, 1995.).