UBOJICA IZ TRGOVINE EGZOTIČNIH RIBA

05.07.2011. /

 UTORAK /

 20:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
Japan
GODINA
2010
REDATELJ
Sion Sono
ULOGE
Mitsuru Fukikoshi, Denden, Asuka Kurosawa, Hikari Kajiwara
ŽANR
Triler
Jezik:
-
TRAJANJE
150 min
ORIGINALNI NASLOV

Tsumetai Nettaigyo / Cold Fish

Kada Shamotovu kćer tinejdžericu uhvate u krađi, darežljivi sredovječni muškarac pomaže razriješiti situaciju. Sasvim slučajno i Shamoto i muš-karac vlasnici su dućana s tropskim ribicama. Muškarac ponudi Shamotu da će zaposliti njegovu problematičnu kćer u svom dućanu. Shamoto i njegova supruga pristanu na sve što im muškarac i njegova supruga lju-bazno ponude. No, ubrzo Shamoto doznaje strašnu istinu o naizgled savršenom paru. Iskorištavajući Shamotovu slabost par ga prisili da im se pridruži u njihovu brutalnom poslu.

‘Ubojica iz trgovine egzotičnih riba’ je nadahnut istinitom pričom o paru tokijskih serijskih ubojica, koji su 1993. g. ubijali ljubitelje pasa. To je krvava, napeta drama koja otkriva inherentno ludilo običnog čovjeka.

BIO

ion Sono je rođen u Toyokawa Cityju u Japanu. Prije nego je postao filmaš, Sono je debitirao kao pjesnik, i to kao 17-godišnjak. Na početku studija po-čeo je snimati 8mm filmove, a 1987. za film ‘Otoko no Hanamichi’ osvojio je Grand Prize na prestižnom filmskom festivalu Pia. To je rezultiralo finan-cijskom potporom festivala, koju je iskoristio kako bi 1990. godine napisao i režirao 16mm film ‘Bicycle Sighs’ u kojem je odigrao glavnu ulogu. Film je u dvije godine prikazan na više od 30 festivala u Europi i Aziji. Sono, bun-tovnik japanske filmske industrije, vrlo je aktivan u različitim umjetničkim vrstama, uključujući poeziju i pisanje romana.