VJETAR PUŠE KAKO HOĆE

02.07.2015. /

 ČETVRTAK /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA
Hrvatska
GODINA
2014
REDATELJ
Zdravko Mustać
ULOGE
Mislav Čavajda, Ivana Krizmanić, Iva Mihalić, Maja Posavec,
ŽANR
Arthouse / Triler
Jezik:
-
TRAJANJE
88 min
ORIGINALNI NASLOV

THE WIND BLOWS

Došao je i taj dan: premijera hrvatskog žanrovskog filma na Fantasticu! VJETAR PUŠE KAKO HOĆE potpisuje Zdravko Mustać, do-it-yourself majstor hrvatskog filma i predstavlja novu generaciju glumaca u efektnom meditativnom arthouse trileru kakvi nam na Fantastic obično dolaze iz Azije i drugih krajeva svijeta. Go Croatia!

Plaćeni ubojica dolazi u metropolu po naručenom zadatku. U mozaičnoj strukturi i sudaru nadrealnih i stvarnih situacija, putanja glavnog junaka ispreplest će se s još nekoliko likova. Njegova prošlost i nepažnja uzrokuju brojne nesporazume koji vode do tragičnih posljedica.

BIO

Zdravko Mustać pripadnik je četvrte generacije škole alternativnog filma Kino kluba Split. Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća realizirao je dvadeset kratkih eksperimentalnih filmova, a filmom se profesionalno počinje baviti devedesetih godina. Režirao je više od 40 kratkih alternativnih i igranih filmova, videoradova, TV dokumentaraca i glazbenih spotova. Za svoj rad osvojio je brojne nagrade, a filmovi su mu prikazivani na domaćim i stranim festivalima ili u sklopu retrospektiva hrvatskog eksperimentalnog filma i videa. Višestruki je dobitnik nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film (1996., 1999. i 2001. godine).