Žderač duša

08.07.2024. /

 PONEDJELJAK /

 21:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Francuska
GODINA
2024.
REDATELJ
Alexandre Bustillo, Julien Maury
ULOGE
Virginie Ledoyen, Paul Hamy, Sandrine Bonnaire
ŽANR
Horor, triler, misterija
Jezik:
Francuski
TRAJANJE
108 min
ORIGINALNI NASLOV

Le Mangeur d'Âmes

Smješten u zabačenom planinskom selu, “The Soul Eater” oživljava drevnu legendu o zlobnom stvorenju koje terorizira zajednicu. Kada djeca počnu misteriozno nestajati, a niz nasilnih i jezivih smrti potrese selo strah i panika se počinju širiti. Stanovnici su prisiljeni suočiti se s mračnim mitom koji prijeti njihovom opstanku. Ovaj napeti triler s elementima horora vodi prikovat će vas za ekran sjano izbalansiranim spojem policijskog trilera, psihološkre drame, elevated horora i nadnaravne mistike.

BIO

Alexandre Bustillo je francuski redatelj i scenarist poznat koji se dokazao u žanru horora. Najpoznatiji je po filmu “Inside” (2007), koji je stekao kultni status zbog svoje brutalnosti i napetosti. S “The Soul Eater”, Bustillo nastavlja istraživati tamne i jezive teme, kombinirajući visceralni horor s psihološkim složenostima. Njegov rad karakterizira intenzivna atmosfera i inovativni pristup pripovijedanju.

Julien Maury je francuski redatelj i scenarist koji je, zajedno s Alexandreom Bustillom, postao poznat po filmu “Inside” (2007). Njihov rad je poznat po intenzivnoj atmosferi i šokantnim vizualima. S “The Soul Eater”, Maury nastavlja istraživati mračne teme i horor žanr, pokazujući svoju sposobnost da stvara zastrašujuće i psihološki složene priče koje ostavljaju dubok dojam na publiku.