ZEMLJA ČUDESA

12.07.2020. /

 NEDJELJA /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

U partnerstvu s Japan Foundation
Japan Fondation - predavanje – white
ZEMLJA
Japan
GODINA
2019.
REDATELJ
Keiichi Hara
ULOGE
Mayu Matsuoka, Anne Watanabe, Kumiko Asô
ŽANR
animacija, avantura, fantasy
Jezik:
-
TRAJANJE
115 min
ORIGINALNI NASLOV

BASUDE WANDARANDO / THE WONDERLAND

SINOPSIS

“Zemlja čudesa” (The Wonderland) japanska je animirana avantura koja prati vječno zanimljivu priču, te motiv često prisutan u anime filmovima, odrastanje glavnog lika. Akane je stidljiva i povučena šestogodišnja djevojčica koja, dan prije svog rođendana, posjećuje tetu Chi u njezinoj prodavaonici starinama. Tamo otkriva magičan svijet, vješto skriven iza podrumskih vrata, te kreće na uzbudljivo putovanje uz pomoć vile Pipo i osebujnog Hippocrata kemičara koji ju iz nepoznatog razloga naziva “Zelenom vilom”. Hoće li Akane spasiti ovaj novi svijet, čiji izvori presušuju, a stabla gube svoje krošnje, otkrit ćemo u ovoj uzbudljivoj i toploj avanturi.

“Zemlje čudesa” još je jedan predivan i nezaboravan film koji nam stiže iz zemlje izlazećeg sunca koja nam je podarila svu raskoš, imaginaciju, kreativnost, ljepotu i pamet fantastičnog anime svijeta. Sve to krasi i ovaj film koji svojim bajkovitim okvirom kroz fantasy svijet nevjerojatnih likova, događanja i situacija, ispod površine progovara o globalnom zagrijavanju i ekološkim problemima današnjice. Ako ste ljubitelj Miyazakija i Ghiblijevih remek-djela ovo je definitivno film za vas!

BIO

Keiichi Hara cijenjeni je japanski redatelj, poznat najviše po velikom opusu popularnih obiteljskih i dječjih animiranih TV serijala, poput “Doraemon” i pogotovo “Crayon Shin-chan”. Keiichi je potonji pretvorio i u film, režirajući 6 nastavaka. Hara se tada okrenuo stvaranju nezavisnih filmova u kojima se mogao posvetiti projektima od osobnog značaja. Upravo na tim projektima zaradio je svjetsko priznanje, osvajajući prestižnu nagradu japanske Akademije za “Summer Days with Coo” (2007) i “Colorful” (2010). Njegov je posljednji uradak, “Miss Hokusai”, također osvojio važne međunarodne nagrade.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​