RATNICI PODZEMLJA

30.06.2019. /

 SUNDAY

 21:50 /

 Tuskanac Summer Stage

COUNTRY
USA
YEAR:
1979
DIRECTOR:
Walter Hill
STARS
Michael Beck, James Remar, Dorsey Wright
GENRE:
Akcija / Triler
Language
-
DURATION:
92 min
ORIGINAL TITLE

THE WARRIORS

STORY

Cyrus, karizmatični boss najmoćnije bande New Yorka, the Gramercy Riffsa, odlučuje održati tajni skup svih bandi grada kako bi proglasio svoju dominaciju. Svaka banda mora poslati 9 nenaoružanih predstavnika, no netko odluči iskoristiti priliku i ubiti ga.

Krivnja je pala na The Warriorse, koje čeka paklena tura mračnom utrobom grada – kako bi se dočepali sigurnosti svojega kvarta moraju se probiti kroz zloglasni Bronx i neprijateljske ulice Manhattana. S jedne ih strane lovi policija, a s druge ih poput hijena prate ostale bande, spremne na osvetu.

BIO

Walter Hill rođen je 10. siječnja 1942. u Long Beachu, u Kaliforniji. Prije redateljske karijere radio je u naftnoj industriji i građevinarstvu. Filmove producira i režira od 1975., a u mnogima od njih koristi neke od svojih “zaštitinih znakova”, poput nebeskog plavog Cadillaca kabrioleta, a u više filmova može se naći i kafić imena Torchy’s. Sve svoje filmove smatra westernima, što se vidi po revolverima i kaubojskim šeširima koje često koristi, što nije čudno jer je veliki obožavatelj Johna Waynea. Hill je ujedno redatelj koji je prvotno trebao režirati originalnog Aliena iz 1979.

Fantasti Zagreb Film Festival 2020 All rights reserved

Made with by DEMODE​​