SRETAN ROĐENDAN!BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU

25.06.2018. /

 MONDAY /

 21:15 /

 Tuskanac Summer Stage

COUNTRY
SAD, Italija
YEAR:
1968
DIRECTOR:
Sergio Leone
STARS
Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale
GENRE:
Vestern
DURATION:
164 min
ORIGINAL TITLE

Once Upon a Time in the West

STORY

Bilo jednom na Divljem zapadu je 1968. epski Spaghetti Western kojeg je napisao i režirao Sergio Leone. Oko Flagstonea nalazi se samo jedan komad zemlje, a Morton (Gabriele Ferzetti) želi je imati znajući da će nova željeznica morati na njoj imati postaju. Šalje svog pomoćnika Franka (Henryja Fonde) kako bi uplašio vlasnika zemlje McBaina (Frank Wolff), ali Frank ga umjesto toga ubije i ubojstvo prišije poznatom banditu Cheyenneu (Jason Robards). U međuvremenu, u grad stiže tajanstveni revolveraš(Charles Bronson) u potrazi za osvetom i McBainova nova supruga Jill (Claudia Cardinale).

Bilo jednom na divljem zapadu (Once Upon A Time In The West, 1968.) koji potpisuje veliki Sergio Leone ove godine obilježava svoj 50. rođendan. Prvi dio Leonove slavne vestern trilogije s nezaboravnim soundtrackom Ennia Morriconea u kojem su kultne uloge ostvarili legendarni Henry Fonda i Charles Bronson kritika smatra najvećim vesternom u povijesti kinematografije. Ne propustite ovaj spektakularni epski vestern na velikom platnu!

BIO

Sergio Leone (Rim, 3. siječnja 1929. – Rim, 30. travnja 1989.), talijanski je filmski redatelj. Leone je poznat po svojim špageti-vesternima i svojim prepoznatljivim stilom koji podrazumijeva izmjenu ekstremno krupnih planova s ekstremno udaljenim scenama, kao što se može vidjeti u uvodnoj sceni filma Dobar, loš, zao iz 1966. Ranih šezdesetih, epski filmovi gubili su na vrijednosti, a Leone je imao sreće da bude jedan od rodonačelnika žanra koji je osvojio pozornost publike: vesterna.

Fantasti Zagreb Film Festival 2020 All rights reserved

Made with by DEMODE​​