BOJA IZ SVEMIRA

10.07.2020. /

 PETAK /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD, Portugal, Malezija
GODINA
2019.
REDATELJ
Richard Stanley
ULOGE
Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur
ŽANR
SF, mystery, horor
TRAJANJE
111 min
ORIGINALNI NASLOV

COLOUR OUT OF SPACE

SINOPSIS

Kada misteriozni ljubičasti meteroit neočekivano padne na njihovu malu farmu, cijela obitelj naći će se na kušnji, oči u oči s vanzemaljskim organizmom koji prodire u njihova tijela i um.

Jedan od najatraktivnijih SF-ova ove godine ekranizacija je klasične kratke priče horor maestra H.P. Lovecrafta pod redateljskom palicom kultnog Richarda Stanleyja s neponovljivim Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi koja je kao stvorena za njegov prepoznatljivi manijakalni glumački stil. Pun zapleta, neočekivanih obrata, šokantnih i grotesknih prizora, atraktivnih kadrova i prelijepe fotografije “Boja svemira” ima sve potrebne elemente koji će filmu osigurati kultni status. Svjetsku premijeru film je imao na filmskom festivalu u Torontu.

BIO

Richard Stanley rođen je u Južnoafričkoj Republici, kao potomak roditelja duboko zainteresiranih za mističnost ove prelijepe zemlje. Njegov je predak slavni istraživač i novinar Sir Henry Morton Stanley, dok mu je majka autorica knjige o mitovima i legendama Južne Afrike. I sam je nastavio njihov interes za mistično istražujući rituale inicijacije i plemenske plesove tijekom studija antropologije. Prvi filmski korak napravio je projektom “Rites of Passage” još u srednjoj školi, a koji mu je zaradio IAC internacionalnu studentsku nagradu. Svoj je put najprije nastavio u kratkom filmskom formatu da bi se kasnije okušao u glazbenim spotovima i na kraju u dugometražnom filmu. Iako je snimio cijenjene mainstream filmove poput “Otok Dr. Moreaua”, njegov fokus je uvijek bio i na indie naslovima poput “The Secret Glory” i “The White Darkness”.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​