ČUDOVIŠTA

09.07.2011. /

 SUBOTA /

 21:30 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Velika Britanija
GODINA
2010
REDATELJ
Gareth Edwards
ULOGE
Whitney Able, Scoot McNairy
ŽANR
Drama / SF / Triler
TRAJANJE
94 min
ORIGINALNI NASLOV

Monsters

SINOPSIS

Prije šest godina NASA je otkrila mogućnost postojanja života unutar našeg sunčanog sustava. No sonda koju su poslali da prikupi uzorke na povratku se srušila u Središnjoj Americi, što je rezultiralo novim oblikom života. Polovica Meksika tako je stavljena u karantenu i prozvana Zaraženom zonom. Film započinje kada američki novinar odluči pratiti turistkinju na putu kroz zaraženo područje.
Ovaj impresivan debitantski film Garetha Edwardsa inteligentno je znanstveno-fantastično ostvarenje, pametna i suptilna kombinacija filmova ‘District 9’ i ‘Cloverfield’ s uvjerljivom i umjerenom ljubavnom pričom kao okosnicom.

BIO

Gareth Edwards (rođen 1975.) je britanski filmski redatelj, a „Monsters“ je njegov prvi dugometražni film. Za potrebe tog filma Edwards je napisao scenarij, snimio ga te kreirao vizualne efekte. Film je imao vrlo mali budžet; pored dvoje glavnih glumaca, u ekipi je bilo još petoro ljudi. Edwardsa uspo-ređuju s Neillom Blomkampom („District 9“), tj. njegovom sposobnošću da stvara svjetove i univerzume znanstvene fantastike s čudovištima i izvan-zemaljcima, koristeći ograničena i oskudna sredstva. Trenutno je angažiran kao redatelj na novom ‘Godzilli’ studija Legendary Pictures.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​