DEMONSKI OTOK

06.07.2011. /

 SRIJEDA /

 21:30 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Koreja
GODINA
2010
REDATELJ
Cheol-soo Jang
ULOGE
Young-hee SEO, Sung-won JI, Park Jung-Hak, Lee Ji-Eun, Je-Min,
ŽANR
Drama / Horor / Triler
TRAJANJE
115 min
ORIGINALNI NASLOV

Kim Bok-Nam Salinsageonui Jeonmal / Bedevilled

SINOPSIS

Bok-Nam zajedno s kćerkom pokušava pobjeći s malenog otoka na kojem se prema njoj ponašaju kao prema robu. No prilikom bijega njena kćer pogiba, pa Bok-Nam, izgubivši jedinu stvar zbog koje je živjela, odlučuje uzeti u ruke srp i osvetiti se. Ali ona nije psihopat ni sociopat. Ona je zlostavljana žena koja se odlučuje osvetiti svojim mučiteljima zbog svega što su joj priuštili. No, ovo nije priča o osveti, već horor. Iako možda nije najnasilniji horor, svakako je jedan od najtužnijih. Osim toga, iako ekstreman, ovaj film prikazuje težak teret koji nose žene u korejskom društvu.

Film je osvojio dvadesetak nagrada na desetak međunarodnih film-skih festivala, uključujući nagrade Critics Choise za najbolju glumicu i najboljeg redatelja debitanta.

BIO

heol-soo Jang se rodio 1974. godine, a studirao je vizualni dizajn na Sveučilištu Hongik u Seulu. Radio je kao pomoćnik redatelja na nekoliko korejskih filmova, uključujući ‘Spring Summer Fall Winter…and Spring’, ‘Samaritan Girl’ redatelja Kima Ki-duka i ‘Love, So Divine’ Huha In-mooa. Njegov kratki film ‘Escalator to Heaven’ prikazan je i nagrađivan na brojnim festivalima, uključujući međunarodni festival fantastičnog filma Pucheon i međunarodni filmski festival u San Diegu. ‘Demonski otok’ je njegov prvi dugometražni film.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​