DJECA-VUKOVI

01.07.2018. /

 NEDJELJA /

 11:00 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
Japan
GODINA
2012
REDATELJ
Mamoru Hosoda
ULOGE
Aoi Miyazaki, Takao Ohsawa, Haru Kuroki
ŽANR
Animirani / Obiteljski
TRAJANJE
117 min
ORIGINALNI NASLOV

Okami kodomo no ame to yuki

SINOPSIS

“Djeca-vukovi” je dugometražni animirani film koji gledatelje svih generacija ostavlja bez daha. U režiji Mamoru Hosode, ovo veliko kinematografsko ostvarenje prati Hanu, djevojku koja s dvoje djece povučeno živi u mirnom dijelu grada. Njihovo odrastanje je sretno i veselo, no skrivaju veliku tajnu – otac im je Čovjek-vuk. Nakon njegovog iznenadnog nestanka, Hana se povlači na napuštenu farmu pored velike šume, gdje stvara novi dom. Film je osvojio japanski ekvivalent Oscaru – Japan Academy Prize za Najbolji animirani film 2013. godine.

Hvaljeni japanski animirani film u režiji Mamoru Hosode prihvaćen od kritike i publike dirljiva je priča o životu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iako je riječ o fantasy anime djelu osjećaj koji ostavlja nevjerojatno je stvaran i vaši najmlađi neće moći maknuti pogled s platna. Film za sve uzraste! Kino Müller (Kino Europa), ulaz je besplatan, a svoju rezervaciju preuzmite na vrijeme u kinu Europa.

BIO

Mamoru Hosoda je japanski redatelj i animator. Bivši zaposlenik Toei Animation, prešao je u Madhouse 2005. godine gdje je radio do 2011. nakon čega je osnovao vlastiti studio – Studio Chizu. Zapažen je u javnosti početkom 2000. sa svojim Digimon Adventure serijalom i 6. filmom iz One Piece serije. U njegova cijenjena djela spadaju i The Girl Who Leapt Through Tim (2006.), Summer Wars (2009.) i Wolf Children (2012.).

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​