IGRA PRIJESTOLJA

08.07.2011. /

 PETAK /

 22:30 /

 Dvorana Muller, Kino Europa

ZEMLJA
SAD
GODINA
2011
REDATELJ
Brian Kirk, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten
ULOGE
Mark Addy, Alfie Allen, Sean Bean, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage
ŽANR
Drama / Fantastika
TRAJANJE
10 epizoda x 50 minuta
ORIGINALNI NASLOV

Game Of Thrones

SINOPSIS

‘Igra prijestolja’ jedna je od najiščekivanijih serija u povijesti televizi-je, a nastala je prema popularnom serijalu književnih bestselera Geor-gea R. R. Martina ‘Pjesma leda i vatre’. Serija prati kraljeve i kraljice, vitezove i odmetnike, lažljivce i plemiće kako se bore za moć. Dok izdaja, požuda, intriga i nadnaravne sile tresu četiri kuta Kraljevina, njihova će krvava borba za Željeznim prijestoljem imati nepredvidlji-ve i dalekosežne posljedice.

Na samom početku kralj Robert Baratheon, čija žena Cersei dolazi iz bogate i iskvarene obitelji Lannister, zamoli lorda Eddarda Neda Starka da dođe na jug i pomogne mu upravljati kraljevstvom nakon sumnjive smrti njegovog glavnog savjetnika. U međuvremenu prije-stolju s istoka prijeti izgnana princeza Daenerys i njezin brat Viserys.

Njihova je obitelj vladala Kraljevinama dugi niz godina, prije nego što je krvavo zbačena s vlasti. Usto počinju kružiti glasine o čudnim zbivanjima na granici Kraljevstva sjeverno od Zida gdje se Jon Snow, Nedov nezakoniti sin, pridružuje bratstvu zvanom Noćna straža čiji je zadatak štititi Kraljevine.

U prvih deset nastavaka prve sezone Igre prijestolja, Ned i njegova obi-telj bit će suočeni s teškim izborima i sve većom opasnošću kako se ot-kriva izdaja Cersei Lannister, njezina brata blizanca Jaimea i patuljastog brata Tyriona. Dotad će Targaryenovi ugovoriti brak Daenerys i vođe ratničkog plemena što će Viserysu pružiti nadu da će jednoga dana vra-titi Željezno prijestolje, željeno sjedište moći u Westerosu.

BIO

‘Igru prijestolja’ producirali su David Benioff i D. B. Weiss, dva poznata pisca. Benioff je već radio na filmovima ‘Gonič zmajeva’, ‘Troja’ i ‘Braća’ te na romanu ‘Grad lopova’, bestseleru New York Timesa koji je preveden na 35 jezika, ali i na romanu ‘25. sat’ koji je adaptirao za istoimeni film Spikea Leeja. Weiss je pisao adaptacije za roman ‘Enderova igra’ Orsona Scotta Carda, videoigru ‘Halo’ i memoare Neila Straussa ‘Igra’ te je napisao roman ‘Lucky Wander Boy’.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​