KNEZ OD BURGUNDIJE

30.06.2015. /

 UTORAK /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Velika Britanija
GODINA
2014
REDATELJ
Peter Strickland
ULOGE
Sidse Babett Knudsen, Monica Swinn, Chiara D’Anna
ŽANR
Giallo drama
TRAJANJE
104 min
ORIGINALNI NASLOV

THE DUKE OF BURGUNDY

SINOPSIS

Prekrasno je snimljen film i senzualna drama o lezbijskom S&M odnosu koji je postao apsolutni hit na festivalima u Torontu, Rotterdamu. Sitgesu, Hong Kongu, Istanbulu, Sydneyu, Torinu,Lodonu i na drugim velikim festivalima! Redatelj Peter Strickland – čiji smo „Berberian Sound Studio“ prikazali na Fantasticu prije dvije godine – napravio je impresivan film u giallo maniri, a čiji utjecaji su podjednako i Roman Polanski i Stan Brakhage. Za sve zahtjevnije filmoljupce obavezna lektira!

Dan za danom, Cynthia (Sidse Babett Knudsen) i Evelyn (Chiara D’Anna) glume jed-nostavne, ali provokativne rituale koji završavaju tako da Evelyn bude kažnjena, ali uz užitak. Cynthia žudi za više konvencionalnim odnosima, dok Evelynina opsjednu-tost erotikom brzo postaje ovisnost koja može gurnuti njihov odnos prema kraju.

BIO

Peter Strickland rođen je 1973. godine u Reading, Berkshire, Engleska. On je re-datelj i pisac, poznat po filmovima Berberska Sound Studio (2012), Katalin Varga (2009) i The Duke of Burgundy (2014).

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​