PRINCEZA MONONOKE

04.07.2016. /

 PONEDJELJAK /

 21:15 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Japan
GODINA
1997
REDATELJ
Hayao Miyazaki
ULOGE
Yōji Matsuda Yuriko Ishida Yūko Tanaka Kaoru Kobayashi Masahiko Nishimura Tsunehiko Kamijo Akihiro Miwa Mitsuko Mori Hisaya Morishige
ŽANR
Avanturistički / Animirani / Obiteljski
TRAJANJE
134 min
ORIGINALNI NASLOV

MONONOKE-HIME

SINOPSIS
Princeza Mononoke je slavni anime film fantastike iz 1997. godine koji je režirao Hayao Miyazaki, a kojemu je to sedmi dugometražni film. Radnja se odigrava u srednjovjekovnom Japanu kada se princ umirućeg plemena našao usred konflikta između šumskih bogova i stanovnika jednog grada koji krče šumu. Film je s uspjehom je prikazan i u kinima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U SAD-u je film zaradio 2.3 milijuna. Danas se nalazi na listi 250 najboljih filmova na siteu IMDb.com, a Roger Ebert ga je uz to stavio na 6. mjesto na svojoj listi 10 najboljih filmova 1999.
BIO
Genijalac Miyazaki je stvaralac mnogih popularnih anima filmova, kao i nekoliko manga (japanskih stripova). Za film Spirited Away osvojio je Oscara 2002. godine i film je to s najvećom zaradom svih vremena u Japanu. Filmovi Princess Mononoke i Howl’s Moving Castle bili su ujednako uspješni. Mnogi njegovi filmovi istražuju temu ljudske povezanosti s prirodom, tehnologijom i suživotom između ljudske ambicije i pohlepe.
Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​