PROLAZ U PAKAO

06.07.2017. /

 ČETVRTAK /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Kanada
GODINA
2016
REDATELJ
Jeremy Gillespie, Steven Kostanski
ULOGE
Aaron Poole, Kathleen Munroe, Kenneth Welsh, Daniel Fathers
ŽANR
Horor / Fantasy / SF
TRAJANJE
90 min
ORIGINALNI NASLOV

The void

SINOPSIS
Kad misteriozni i nasilni kult prijeti da probije u izoliranu bolnicu, usamljeni policijski službenik i grupa osoblja udružuje se kako bi se utvrdili unutar njenih zidova. No tijekom priprema za borbu za svoje živote otkrit će istinski užas koji je već unutra. Napravite mjesta na svom popisu horror filmova koje morate pogledati za “Prolaz u pakao”.
BIO
STEVE KOSTANSKI: Steve je radio kao prostetički make-up stilist gotovo desetljeće, počevši 2004. sa 17 godina na horror filmu “Tamara”. Stevenove žanrovske reference su imale raspon od niskobudžetnog horrora (WRONG TURN 4, THE HAUNTING IN CONNECTICUT) do visokobudžetnog SF-a (RESIDENT EVIL: RETRIBUTION, PACIFIC RIM). Nedavno je osvojio nagradu za najbolju šminku na Filmskom festivalu u Sitgesu 2011. za svoj rad na THE DIVIDE. Steven je jednako produktivan kao nezavisni filmaš, s brojnim kratkim i dugometražnim filmovima iza leđa koji su se prikazivali na festivalima diljem svijeta. Njegov dugometražni film MANBORG je igrao na preko 30 festivala diljem svijeta i nedavno se počeo distribuirati u velikim zemljama privlačeći tako pažnju velikih žanrovskih distributerskih kuća. MANBORG se prikazuje u Kanadi, SAD-u i sedam drugih velikih zemalja, a uskoro će se početi prikazivati i u japanskim kinima.

JEREMY GILLESPIE: Jeremy je uspješni vizualni dizajner i skladatelj s više od 15 godina iskustva rada u širokom rasponu disciplina, uključujući grafike, vizualne efekte i filmsku glazbu. Tijekom posljednjih pet godina razvio je svoje vještine pisanja scenarija i režiranja kratkih nezavisinih filmova s Astron-6, i putovao je SAD-om režirajući promotivne komade za multinacionalne kompanije poput Stanley Tools. Njegov dugometražni filmski rad obuhvaća razna područja, od malih niskobudžetnih projekata do visokobudžetnih filmova poput ROBOCOP, TOTAL RECALL i PACIFIC RIM. Pozivali su ga da govori o svojem radu na filmskim festivalima, i u domovini i u inozemstvu, zadnji put u Bruxellesu u Belgiji. Zajedno s filmskim kolektivom Astron-6 dvojac je napisao i režirao FATHER’S DAY koji je osvojio prvu nagradu na Filmskom festivalu After Dark u Torontu. I FATHER’S DAY i MANBORG su postali kultne uspješnice koje privlače pažnju kritičara i publike diljem svijeta. Do danas se MANBORG prikazivao u kanadskim kinima, a izašao je na DVD-u i VoD-u kod kuće kao i u SAD-u, Australiji, Skandinaviji, Njemačkoj, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​