STARI DIVLJI ZAPAD

04.07.2018. /

 SRIJEDA /

 19:00 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
SAD
GODINA
1973
REDATELJ
Michael Crichton
ULOGE
Yul Brynner, Richard Benjamin, James Brolin
ŽANR
SF / Akcija / Vestern
TRAJANJE
88 min
ORIGINALNI NASLOV

Westworld

SINOPSIS

Westworld je američki sci-fi western triler iz 1973. godine kojeg je napisao i režirao romanopisac Michael Crichton. Westworld predstavlja futuristički tematski park naseljen androidima gdje gosti plaćaju kako bi se pretvarali da su revolveraši na Divljem zapadu. Nakon što su platili značajnu cijenu ulaznice, Blane (James Brolin) i Martin (Richard Benjamin) odlučni su odmarati posjećujući salone i pucajući iz oružja. No, kada sustav zakaže i Blane biva ubijen u dvoboju, Martinova fantazija iznenada postaje sumorna stvarnost.

Stari Divlji zapad (Westworld, 1973.) mnogo godina prije popularne HBO serije uveo nas je u svijet futurističkih zabavnih parkova za odrasle u kojima androdii služe za zabavu ljudima… sve dok se ne pojavi bug u sustavu i nastane krvavi kaos! Spektakla Michaela Crichtona, koji se kasnije proslavio kao jedan od najpopularnijh autora žanrovske književnosti, danas uživa status klasika SF-a 70-tih u kojem je Yul Brynner kao nezaustavljivi android revolveraš ubojica dao novu dimenziju amerčkoj ikoni kauboja.

BIO

John Michael Crichton bio je američki pisac, scenarist, redatelj i producent najpoznatiji po svom uspjehu u SF triler žanru. Njegove knjige prodane su u preko 200 milijuna primjeraka diljem svijeta, a preko 10 njih doživjelo je adaptaciju u film.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​