TAMNA ZVIJEZDA – SVIJET HR GIGERA

08.06.2015. /

 PONEDJELJAK /

 23:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Švicarska
GODINA
2014
REDATELJ
Belinda Sallin
ULOGE
Hansruedi 'HR' Giger, Carmen Maria Giger, Stanislav Grof, Hans H. Kunz
ŽANR
Biografski dokumentarni film
TRAJANJE
95 min
ORIGINALNI NASLOV

DARK STAR – HR GIGERS WELT / DARK STAR – HR GIGER’S WORLD

SINOPSIS

TAMNA ZVIJEZDA: SVIJET HR GIGERA (DARK STAR: HR GIGER’S WORLD) fascinantan je dokumentarac o genijalnom i na žalost preminulom švicarskom nadrealističkom umjetniku: slikaru, kiparu i dizajneru Hansu Rudolfu Gigeru i kreatoru najslavnijeg svemirskog monstruma u kultnom SF-u Ridleya Scotta ALIEN. Ovaj insajderski dokumentarac prvi je filmski pogled u privatni život i intimni svijet samozatajnog genija i prava poslastica za sve štovatelje njegova rada i djela koju Vam prikazujemo na 5. Fantasticu!

Tko je umjetnik HR Giger? Kakva osoba stoji iza takvih zastrašujućih i uznemirujućih estetskih oblika i bića? Ovo je film o međunarodno priznatom i kontroverznom slikaru, kiparu, arhitektu, dizajneru, oskarovcu i kreatoru Aliena.

BIO

Dokumentarna filmska redateljica i autorica rođena je 1967. te živi u Zürichu. Studirala je njemačku književnost, filologiju i komunikaciju znanosti. Radila je kao novinarka i glavna urednica političkog časopisa ‘Rundschau’ švicarske TV postaje Schweizer Fernsehen. Suosnivačica je i vlasnica nezavisne producentske kuće Lucky Film GmbH od 2009. godine. Živi sa suprugom i njihova dva sina u Zürichu.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​