TI, NAJSJAJNIJA U NOĆI

02.07.2014. /

 SRIJEDA /

 19:00 /

 Cinestar Zagreb

ZEMLJA
Turska
GODINA
2013
REDATELJ
Onur Ünlü
ULOGE
Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sar‟bacak, Ahmet Mümtaz Taylan
ŽANR
Fantastična drama
TRAJANJE
107 min
ORIGINALNI NASLOV

Sen aydinlatirsin geceyi / Thou gild’st the even

SINOPSIS

Svim nepopravljivim sanjarima preporučujemo romantičnu fantastičnu dramu “Ti, najsjajnija u noći“ o mještanima anatolijskog gradića s nadnaravnim moćima. Riječ je o predivnom alegorijskom epu i crno-bijelom filmu iznimne vizualne poetike, čiji naslov je inspiriran Shakespearovim stihom.

U gradiću u Anatoliji život ide dalje: Cemal je pomoćni sudac na nogometnim utakmicama, Yasemin radi na farmi, Defne je prodavačica knjiga na ulici. U tom gradu s
dva sunca i tri puna mjeseca na nebu, Cemal može vidjeti kroz zidove, no ne očekuje mnogo od života osim provesti ga s Yasemin, koja pomiče predmete bez da ih
dodiruje. Defne pak može zaustaviti vrijeme i bit će ta koja će unijeti među njima
pomutnju

BIO

Onur Ünlü rođen je u Izmitu 1973. godine. Nakon što je diplomirao na Anatolijskom fakultetu komunikacijskih znanosti, magistrirao je Fakultetu komunikacijskih znanosti u Marmari. Od 1997. ostvario je više projekata kao scenarist, autor, producent i redatelj. Njegov prvi dugometražni film „Policija“ (2007.) prikazan je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, uključujući Golden Boll Festival te na Filmskom festivalu u Moskvi. Godine 2008. napisao je i režirao dva fantastična filma, „Klinac“ i „Sin Sunca“.


Osvojio je brojne nagrade na Golden Bollu i Golden Orange Film Festivalu za film iz 2009. „Pet gradova“. Iste godine napisao je scenarij i koproducirao ‟Love, bitter“. 2011. godine njegov dugometražni igrani film „Izuzetno tragična priča o Celalu Tanu i njegovoj obitelji“ nagrađen je za najbolji film i scenarij na filmskom festivalu u Golden Bollu. Članovi glumačke postave također su osvojili nagradu žirija za najbolju izvedbu ansambla.


Njegov posljednji film „Griješimo“ nagrađen je za režiju i glumu na Filmskom festivalu u Istanbulu 2014. Koautor je serije „Leyla i Mecnun“, a režirao je i poznatu televizijsku seriju u Turskoj „Ben de Ozledim“.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​