TOTALNI OPOZIV (30. godišnjica)

13.07.2020. /

 PONEDJELJAK /

 21:30h /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD, Meksiko
GODINA
1990.
REDATELJ
Paul Verhoeven
ULOGE
Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside
ŽANR
SF, triler, akcija
TRAJANJE
113 min
ORIGINALNI NASLOV

TOTAL RECALL

SINOPSIS

Godina je 2048. Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) je građevinski radnik koji otkriva kako je sve što poznaje kao stvarnost zapravo velika laž koju su mu usadili u sjećanja te da čak i njegova supruga (Sharon Stone) sudjeluje u ovoj zavjeri čiji je cilj – njegov život. Kako bi se prisjetio svoje stvarne prošlosti i identiteta odlazi na put na Mars, koji je u to doba koloniziran ljudskim stanovnicima, te doznaje kako tajna njegova života ima veze s događajima na Marsu, gdje se grupa pobunjenika bori protiv marsovskog režima na čelu s Cohaagenom.

Maestro Paul Verhoeven, jedan jedini Arnold Schwarzenegger, vruća Sharon Stone i SF triler na Marsu zapakiran u visokobudžetni B-film? Mokri san svih ljubitelja žanrovskog filma koji je ispunio sva očekivanja! Distopijski avanturistički SF suludog zapleta, akcije na steroidima, grotesknih kreatura, brutalnog nasilja, crnohumornih elemenata i efektne stare škole specijalnih efekata nastao je prema kratkoj priči “We Can Remember It For You Wholesale” slavnog Philipa K. Dicka danas uživa poseban status kod svih ljubitelja SF-a zahvaljujući “odmetniku” Paulu Verhoevenu koji je kao nitko prije i nakon njega svojim filmovima Hollywoodu pokazivao svoj talentirani srednji prst. “Totalni opoziv” na velikom platnu doživljaj je za sebe!

BIO

Paul Verhoeven svoje je putovanje prema filmu započeo prilično neobično, diplomirao je matematiku i fiziku, a zatim se prijavio u nizozemsku mornaricu gdje je započeo svoju filmsku karijeru snimajući vojne dokumentarne filmove. Njegov prvi dugometražni film bio je “Any Special Way” (1971.), no tek drugi, “The Sensualist” (1973.), osvojio je nizozemsku publiku svojom sirovom seksualnošću i napetom radnjom. Kada su njegovi filmovi “Soldier of Orange” (1977.) i “The Fourth Man” (1983.) dobili i međunarodna priznanja, Verhoeven je preselio u SAD gdje je snimio najprije “Flesh+Blood” (1985.), te konačno i svoje najveće Box Office uspjehe: “RoboCop” (1987.) i “Total Recall” (1990.).

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​