PROLJEĆE

01.07.2015. /

 WEDNESDAY /

 21:15 /

 Tuškanac Summer Stage

COUNTRY
USA
YEAR:
2014
DIRECTOR:
Justin Benson & Aaron Moorhead
STARS
Lou Taylor Pucci, Nadia Hilker, Nick Nevern, Francesco Carnelutti
GENRE:
Horor / Romansa
Language
-
DURATION:
109 min
ORIGINAL TITLE

SPRING

Američki autorski dvojac Aaron Moorhead & Justin Benson (njihov prvijenac RESOLU-TION proglašen je jednim od 10 najboljih suspens horora 2013.) stižu nam u ZG pred-staviti svoj novi hit PROLJEĆE (SPRING)! Ova super hvaljena SF mystery romansa snim-ljena je u Italiji, svjetska je kritika etiketira kao BEFORE SUNRISE s twistom natprirodnog i TWILIGHT za odrasle, a film ima i briljantan soundtrack islandskih genijalaca Sigur Ros. Must see!

Mladić koji proživljava vlastitu dramu (Lou Taylor Pucci) bježi iz SAD-a u Italiju, gdje se upušta u romansu s djevojkom koja skriva mračnu tajnu (Nadia Hilker). Ono što počinje kao romansa u idiličnom mediteranskom gradu doživljava neočekivani obrat! Balansir-anje crnog humora, ljubavi i visceralnog uzbuđenja – sve je to Proljeće.

BIO

Ako izravno pitate dvoglavo čudovište poznato kao Moorhead & Benson, reći će vam da su se upoznali na Craigslistu. Istina je da su zajedno odrađivali praksu i shvatili da je svaki od njih imao 15 godina iskustva u snimanju filmova po načelu „uradi sam“. Njih dvojica zajedno funkcioniraju kao scenaristi, producenti, redatelji, snimatelji, montažeri i VFX umjetnici. Nakon što su udružili snage, napravili su RESOLUTION, hit koji je 2012. godine preuzeo filmski festival Tribeca, a zatim su snimili i SPRING, koji je predstavljen u Torontu 2014., i ponovio njihov prethodni uspjeh te ih doveo na Vari-ety’s 10 Directors to Watch in 2015 listu! Što se tiče životnih ciljeva, Justin želi pos-jedovati velikog psa, dok Aron želi posjedovati srednje velikog psa, kao što je korgi.
www.fantastic-zagreb.com