ISTJERIVAČ ĐAVOLA: REDATELJEVA VERZIJA

04.07.2018. /

 SRIJEDA /

 21:45 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
SAD
GODINA
1973
REDATELJ
William Friedkin
ULOGE
Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair
ŽANR
Horor / Triler
TRAJANJE
128 min
ORIGINALNI NASLOV
SINOPSIS

Egzorcist je američki nadnaravni horor film 1973., kojeg je William Peter Blatty prilagodio iz istoimenog romana iz 1971., u režiji Williama Friedkina. Jedan od najprofitabilnijih horora ikad, ova priča o egzorcizmu temeljena je na stvarnim događajima. Kada se mlada Regan (Linda Blair) počne ponašati čudno – njezina zabrinuta majka (Ellen Burstyn) traži medicinsku pomoć, no bez uspjeha. Lokalni svećenik (Jason Miller), međutim, misli da je djevojka opsjednuta i podnosi zahtjev za izvršenje egzorcizma, a crkva šalje stručnjaka (Max von Sydow) u pomoć.

Istjerivač đavola: Redateljeva verzija (The Exorcist: Director’s Cut, 1973.) i nakon 45 godina smatra se najstrašnijim filmom svih vremena. Remek-djelo Williama Friedkina o djevojčici opsjednutoj vragom osvojilo je dva Oscara i postalo jedan od najprofitabilnijih horora ikada, a Fantastic Zagreb donosi vam ultimativnu redateljevu verziju klasika popularno nazvanog Kum horora! Film koji se pogleda i nikad ne zaboravlja!

BIO

William Friedkin (rođen 29. kolovoza 1935. u Chicagu, Illinois), američki je filmski i televizijski redatelj, producent i scenarist, najpoznatiji po režiji filmova Egzorcist i Francuska veza početkom sedamdesetih.

Sva prava pridržana 2020 Fantastic Zagreb Film Festival

Made with by DEMODE​​