Backroom Blues

07.07.2023. /

 PETAK /

 18:45 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Cipar
GODINA
2022.
REDATELJ
Andreas Kyriacou
ULOGE
Constantinos Argyriou, Kyriacos Evgenios Kyriacou, Panayiotis Kyriakou
ŽANR
Fantasy
Jezik:
grčki
TRAJANJE
15 min
ORIGINALNI NASLOV

Backroom Blues

Tri dječaka provaljuju u kvartovsku videoteku 90-ih. Ono što ih čeka je pop-kulturni košmar iz kojeg nije lako naći izlaz.

BIO

Andreas je rođen na Cipru 1983. godine – godini izlaska filma “Povratak Jedija”! Studirao je produkciju i režiju filma na Raindance institutu u Londonu i od 2006. godine radi u različitim filmskim produkcijama i televizijskim kućama na Cipru.

Kurirao je filmski festival Cyprus Comic Con od 2013. do 2016. godine i vodi radionice iz filma za sveučilišta diljem Cipra. Godine 2016. suosnovao je neprofitnu organizaciju GeekOtopos Collaborative Hive koja promovira filmski aktivizam i obrazovanje. Od 2016. do 2018. godine bio je su-kreativni direktor Cyprus Film Days for Children & Youth. Trenutno razvija međunarodnu mini-seriju temeljenu na svom kratkom filmu “The Midnight Shift”.

Osim režiranja i pisanja, producira i radove drugih lokalnih filmaša, pomažući im da ostvare svoju viziju. Također uživa u dobrom pivu i povremenoj burgeru srednje ili dobro pečenom, ali unatoč svojim mediteranskim korijenima snažno mrzi masline.