CRVENO, BIJELO I PLAVO

03.07.2011. /

 NEDJELJA /

 23:30 /

 Kino Gradec

ZEMLJA
Velika Britanija
GODINA
2010
REDATELJ
Simon Rumley
ULOGE
Noah Taylor, Amanda Fuller, Marc Senter
ŽANR
Drama / Tragedija / Horor
Jezik:
-
TRAJANJE
103 min
ORIGINALNI NASLOV

Red, White and Blue

Erica noći provodi obilazeći barove i krevete u Austinu, TX. Emo-cionalno je povučena, a jedini oblik ljudskog kontakta za nju pred-stavljaju avanture na jednu noć. No, jedne noći upoznaje tajnovitog Natea, koji tvrdi kako je časno otpušten iz vojske u Iraku. Usprkos tome što Nate ostavlja dojam opasnog čovjeka, on je jedini muškarac koji, čini se, želi nešto više od seksa pa Erica i on uspostavljaju plahu i nesigurnu vezu. No, uskoro se u Ericin život vraća jedan od njezinih usputnih seksualnih partnera, Franki.

Poput njegovog bizarnog dugometražnog filma iz 2006. godine ‘The Living and the Dead’ i ovaj film dokaz je kako je Rumley istinski i nepatvoreni pripovjedač. U filmu se pojavljuju i elementi horora, ali nikada bezrazložno.

BIO

Simon Rumley jedan je od najuspješnijih neovisnih filmaša u Velikoj Britaniji. Njegov posljednji film ‘The Living and the Dead’ prikazan je na više od 40 festivala diljem svijeta, osvojivši pritom 15 nagrada. Ove godine završio je svoj šesti dugometražni film ‘Little Deaths’.