STVOR

08.07.2017. /

 SUBOTA /

 21:15 /

 Medvedgrad

ZEMLJA
SAD
GODINA
1982
REDATELJ
John Carpenter
ULOGE
Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David
ŽANR
SF / Misterija / Horor
Jezik:
-
TRAJANJE
109 min
ORIGINALNI NASLOV

The thing

Legendarni STVOR/THE THING! Film koji spada među najznačajnija djela čuvenog Johna Carpentera u kojem je Kurt Russell ostvario svoju najpoznatiju ulogu. Ovaj apsolutni SF horor triler klasik smješten u Antartičkoj znanstvenoj postaji upamćen je i po nezaboravnim creature feature efektima iz najgore noćne more koji i danas izgledaju zastrašujuće.

Nakon filma slijedi:
Uz izdanja na Toolroom, Azuli, Knee Deep In Sound, Noir, 303Lovers, Definitive, Go Deeva … podržan od strane najvećih imena u industriji i svirajući diljem svijeta uz imena kao što su Fatboy Slim, Groove Armada, Eric Prydz, Nic Fanciulli, Axwell, Pete Tong, David Guetta, Roger Sanchez … Angel je jedan od vodećih imena Slovenije zajedno s kolegama zemljacima Umekom i Valentinom Kanzyaniem. Njegovi glazbeni prijatelji Roger Sanchez & Hot Since 82 opisuju njegove najnovije pjesme kao ubojiti techy&jacking, uključene u Amnesia Ibiza, Pure Pacha, Azuli Global … i mogu se čuti na mjestima kao što su Tomorrowland, Ultra Festival, Ushuaia Ibiza, Global Gathering, Sensation White i mnogima drugima.

BIO
John Howard Carpenter je rođen u Carthageu u New Yorku. Njegova se obitelj preselila u Bowling Green u Kentucky gdje je njegov otac, profesor, vodio glazbeni odjel na Sveučilištu u Zapadnom Kentuckyju. Pohađao je Sveučilište u Zapadnom Kentuckyju te potom Filmsku školu USC u Los Angelesu. Počeo je raditi kratke filmove 1962., a 1970. je osvojio Oscara za kratki igrani film “The Resurrection of Broncho Billy”, koji je napravio za vrijeme studija na USC-u. Carpenter je osnovao bend sredinom 70-ih koji se zvao “The Coupe de Villes”, u kojem su bili i budući redatelji Tommy Lee Wallace i Nick Castle. Od 1970-ih imao je brojne uloge u filmskoj industriji uključujući onu scenarista, glumca, skladatelja, producenta i redatelja. Nakon filma “Dark Star” (1974) režirao je klasične horror filmove poput “Noći vještica” (1978), “The Fog” (1980) i “Stvora” (1982) te priznate znanstveno-fantastične priče poput “New York 1997” (1981), “Starman” (1984), “The Fly”, “Naked Lunch” i “The Crash”.