UFO SWEDEN

29.06.2023. /

 ČETVRTAK /

 21:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Švedska
GODINA
2022.
REDATELJ
Victor Danell
ULOGE
Inez Dahl Torhaug, Jesper Barkselius, Eva Melander, Sara Shirpey, Oscar Töringe, Håkan Ehn, Isabelle Kyed, Niklas Kvarnbo Jönsson, Mathias Lithner, Joakim Sällquist
ŽANR
SF, triler, akcija
Jezik:
švedski
TRAJANJE
115 min
ORIGINALNI NASLOV

UFO Sweden

Radnja filma smještena je u mali grad u Švedskoj, a pratimo Denise, tinejdžersku buntovnicu iz udomiteljske obitelji, koja sumnja da njezin otac nije mrtav, već da su ga oteli “svemirci”. Uz pomoć grupe entuzijasta koji prate neobične pojave na nebu i NLO fenomene odlučuje saznati istinu i kreće u u riskantnu avanturu koja ih vodi daleko izvan granica zakona, u svijet prepun teorija zavjera, neobjašnjivih fenomena i… svjetove u paralelnim dimenzijama.

Producenti su dobili ideju za film nakon što su otkrili stvarnu organizaciju UFO Sweden, koja istražuje misteriozne fenomene i upravlja najvećom svjetskom arhivom neobjašnjivih NLO pojava. UFO Sweden je najlakše opisati kao dijete ljubavi između serija Dosjei X, Stranger Things i Povratka u budućnost s jednako uzbudljivom i napetom pričom i misterioznim elementima koji će zadovoljiti sve ljubitelje SF-a, trilerske avanture i fantastike!

BIO

Victor Danell redatelj je i scenarist poznat po filmovima The Unthinkable (2018.), UFO Sweden (2022) i Like (2015).