VERONIKA

05.07.2018. /

 ČETVRTAK /

 19:00 /

 Kino Tuškanac

ZEMLJA
Španjolska
GODINA
2017
REDATELJ
Paco Plaza
ULOGE
Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer
ŽANR
horor / triler / drama
Jezik:
-
TRAJANJE
105 min
ORIGINALNI NASLOV

VERÓNICA

Madrid, lipanj 1991. Veronika je mlada djevojka koja se još uvijek teško nosi sa smrću svog oca, dok istovremeno pokušava brinuti za obitelj jer majka cijele dane konobari kako bi ih prehranila. I dalje obuzeta tugom zbog očeve smrti, odlučuje sudjelovati u prizivanju duhova s prijateljicama. Vade Ouija ploču baš za vrijeme totalne pomrčine sunca i pokušavaju stupiti u kontakt s preminulim članovima svojih obitelji, no stvari krenu po zlu. Veronika u kući počinje osjećati jezivu prisutnost i boji se da su duhovi koji su se pojavili prijetnja cijeloj obitelji.

Španjolski horor triler nastao prema istinitim zapisima nikad riješenog zločina prikazuje što se dogodi kada se igra pretvori u jezovitu stvarnost. Kada one koje ste pozvali zaista i dođu. I ne žele se vratiti odakle su došli. Ne bez vas. Film koji mnogi nisu imali živaca odgledati do kraja.

BIO

Paco Plaza je španjolski redatelj, rođen 1973. u Valenciji. U Španjolskoj je najpoznatiji po serijalu Rec (2007), Rec 2 (2009) i REC 3: Genesis (2012). Iako je ponajprije redatelj, okušao se u svim segmentima filmske industrije, pa je tako bio i scenarist, producent, montažer, čak i kostimograf.