KUCKANJE

07.07.2023. /

 PETAK /

 21:30 /

 Ljetna pozornica Tuškanac

ZEMLJA
Finska
GODINA
2022.
REDATELJ
Joonas Pajunen, Max Seeck
ULOGE
Inka Kallén, Saana Koivisto, Pekka Strang
ŽANR
horor, triler, drama
Jezik:
finski, švedski
TRAJANJE
87 min
ORIGINALNI NASLOV

Koputus

Dvije sestre i brat vraćaju se u svoj dom iz djetinjstva u kojem su njihovi roditelji (navodno) ubijeni. Plan je prodati obiteljsko imanje koje se nalazi usred šume no dolaskom u kuću naviru bolna sjećanja, a nadnaravna sila koja se počinje buditi oživljava mračne traume iz djetinjstva. Istina o tome što se dogodilo s njihovom obitelji pretvorit će se u strašnu stvarnost koja će – doslovno – zauvijek promijeniti njihove živote.

“Ne čuješ li to kuc… kuc… kuckanje iz dubine šume?” Inspirirani folk legendama i mitovima autori klasični filmski narativ o duhovima i ukletoj kući koriste kao temelj za kompleksniju priču i poruku. Film koristi elemente horora, suspensa i nadnaravnog kako bi, kroz brutalnu priču i prijeteću atmosferu, prenio ekološku poruku, a neočekivani obrat u završnici filma šokirat će baš svakog gledatelja. A završna scena najjezovitija je noćna mora koju ćete dugo pamtiti!

BIO

Max Seeck finski je pisac, scenarist i redatelj. Njegova se knjige, opisane kao nordijski noir, misteriozni detektivski romani i kriminalističke priče s mističnim elementima, prevedene na 40 jezika. Dok piše, često zamišlja kako bi knjiga izgledala kao film, a The Knocking je sjajan je primjer tranformacije pisane riječi u pokretne slike.

Redatelj i scenarist Joonas Pajunen poznat je po filmovima The Knocking (2022.), Aamu-TV (1997.) i Viiden jälkeen (2019.).